HomeAntwerpenBrussels AirportKortrijk-WevelgemOostende-BruggeFLAGBelgische LuchtcomponentVVMV

BEDANKT

Ruim 33.000 enthousiaste bezoekers hebben tijdens de 2de editie van de Luchtvaartdag een unieke kijk gekregen achter de schermen van onze luchthavens. Meer dan honderd activiteiten op tientallen locaties boden een blik op de vele facetten van de luchtvaart. De luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge en Brussels Airport, alsook de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs waren bijzonder opgetogen met de grote opkomst. Dank aan alle bezoekers. Het was een dag boordevol actie, om niet te missen en nooit te vergeten! De komende dagen publiceren we foto's op de website, kom dus zeker nog eens kijken.

Luchtvaartdag brengt ruim 33.000 bezoekers op de been


De Vlaamse overheid geeft je vleugels

Het Departement MOW zet zijn kennis en expertise onder meer in voor vraagstukken rond transport, haven en luchthaveninfrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid.
Lees meer

Hoe worden de luchthavens in Vlaanderen beheerd?

Het beheer van de infrastructuur, de exploitatie, de regeling van het luchtverkeer en de milieu- en geluidsnormen zijn voor elke luchthaven (een klein beetje) anders.
Lees meer


Het programma

Hier vind je alle activiteiten opgesomd per luchthaven en per deelnemende partner. Kijk zeker even rond : je zal snel merken dat een dag eigenlijk te kort is om te ontdekken hoe het er in de luchtvaartwereld aan toe gaat.

Klik op de links voor informatie over de programma's. Je kunt ook het snelmenu bovenaan deze pagina gebruiken.

Fotoboeken

Herbeleef deze mooie dag en bekijk ook even de fotoboeken :

Op onze Facebook pagina vind je nog meer foto's.

Programmabrochure, affiche en radiospots

Facebook en Twitter Facebook Twitter

Activiteit in de kijker

VERENIGING VLAAMSE MOTORVLIEGCLUBS

Organisatie : Koninklijke West Aviation Club vzw

Locatie : Militair vliegveld Koksijde langs de baan Koksijde-Veurne, Ten Bogaerdelaan 15, Koksijde

Omschrijving : Vliegschool West Aviation Club, dat is beleven en genieten van het vliegen! Sinds 1948 zijn we uitgegroeid van een bescheiden clubje tot een geregistreerde school met veel leden. Tijdens de Luchtvaartdag kun je bij ons genieten van een initiatievlucht of een vlucht in een DA20 Diamondsimulator. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt! In ons clubhuis geven we uitleg over opleidingen en innovatie in de kleine luchtvaart. We organiseren ook tentoonstellingen rond 'het vliegveld in WOI', 'vliegen in de kunst' en 'kunstvoorwerpen maken met vliegtuigcomponenten'. Wil je voor of na de Luchtvaartdag een initiatievlucht of een 'slagveldvlucht' boeken, bel dan naar 0477 45 90 26.

Lees meer


Partners Luchthaven Antwerpen Brussels Airport Luchthaven Kortrijk-Wevelgem Luchthaven Oostende-Brugge Belgische Luchtcomponent FLAG VVMV

Copyright © 2022 | Colofon | Contact Facebook paginaTwitter pagina