HomeAntwerpenBrussels AirportKortrijk-WevelgemOostende-BruggeFLAGBelgische LuchtcomponentVVMV

BEDANKT

Ruim 33.000 enthousiaste bezoekers hebben tijdens de 2de editie van de Luchtvaartdag een unieke kijk gekregen achter de schermen van onze luchthavens. Meer dan honderd activiteiten op tientallen locaties boden een blik op de vele facetten van de luchtvaart. De luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge en Brussels Airport, alsook de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs waren bijzonder opgetogen met de grote opkomst. Dank aan alle bezoekers. Het was een dag boordevol actie, om niet te missen en nooit te vergeten! De komende dagen publiceren we foto's op de website, kom dus zeker nog eens kijken.

Luchtvaartdag brengt ruim 33.000 bezoekers op de been


De Vlaamse overheid geeft je vleugels

Het Departement MOW zet zijn kennis en expertise onder meer in voor vraagstukken rond transport, haven en luchthaveninfrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid.
Lees meer

Hoe worden de luchthavens in Vlaanderen beheerd?

Het beheer van de infrastructuur, de exploitatie, de regeling van het luchtverkeer en de milieu- en geluidsnormen zijn voor elke luchthaven (een klein beetje) anders.
Lees meer


Het programma

Hier vind je alle activiteiten opgesomd per luchthaven en per deelnemende partner. Kijk zeker even rond : je zal snel merken dat een dag eigenlijk te kort is om te ontdekken hoe het er in de luchtvaartwereld aan toe gaat.

Klik op de links voor informatie over de programma's. Je kunt ook het snelmenu bovenaan deze pagina gebruiken.

Fotoboeken

Herbeleef deze mooie dag en bekijk ook even de fotoboeken :

Op onze Facebook pagina vind je nog meer foto's.

Programmabrochure, affiche en radiospots

Facebook en Twitter Facebook Twitter

Activiteit in de kijker

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN OOSTENDE-BRUGGE

Organisatie : Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

Locatie : Luchthaven Oostende-Brugge en Apron 3 - Nieuwpoortsesteenweg 889, Oostende

Omschrijving : De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge opent zijn deuren! Kom luisteren naar de getuigenissen van medewerkers over hun job op de luchthaven. De brandweer, veiligheidsmensen, seingevers en vogelbestrijders delen graag hun ervaringen en laten je kennismaken met verschillende facetten van de luchthaven. Ontmoet onze kleine robotvriend Pepper en kom alles te weten over de vernieuwde vertrekhal. Wil je de luchthaven verder ontdekken achter de schermen? Neem dan deel aan een begeleide wandeling en ontdek op Apron 3 een crash tender (zware brandweerwagen) en ander materiaal dat op de luchthaven wordt gebruikt. Schrijf je snel in via bezoek@ostendairport.aero met de vermelding 'Achter de schermen'.

Lees meer


Partners Luchthaven Antwerpen Brussels Airport Luchthaven Kortrijk-Wevelgem Luchthaven Oostende-Brugge Belgische Luchtcomponent FLAG VVMV

Copyright © 2020 | Colofon | Contact Facebook paginaTwitter pagina